Omarm je emoties naar vijfde oplage!

Leuk nieuws! Omarm je emoties verkoopt zo goed dat het boek al weer aan de vijfde oplage toe is! Meer en meer wordt Omarm je emoties gezien als 'het basisboek voor omgaan met emoties' en gebruiken steeds meer therapeuten het in hun praktijk of bij de GGZ om de behandeling te ondersteunen. 

Site Omarm je emoties gaat stoppen.

De Website van Omarm je emoties gaat binnenkort stoppen. Voor meer informatie over het boek, de schrijver of de vertaler, ga naar www.rogierpoels.nl 

Al meer dan 5000 keer verkocht!

Bestel hier het boek online!

Liever bestellen bij bol.com? Dat kan hier!

Volg, like en deel het boek op Facebook

Recensies:

Psychologie Magazine

In dit sympathieke en leerzame boek, een bestseller in de Verenigde Staten, neemt Frederick ons als een privé-therapeut aan de hand. Bemoedigend en met mooie voorbeelden uit de behandelkamer legt hij uit waar deze emotiefobie vandaan komt. Onuitgesproken verwachtingen van onze ouders spelen bijvoorbeeld vaak een rol. Vervolgens geeft hij praktische mindfulness-oefeningen om emoties weer toe te laten.

Bol.com:

De titel doet wellicht vermoeden dat dit een zweverig boek is, maar Omarm je emoties van Ronald Frederick is een echt praktisch werkboek, je moet ermee aan de slag!
Dit boek is door uitgeverij Boom erg goed vertaald van het Engelstalige: 'Living Like You Mean It: Use the Wisdom and Power of Your Emotions to Get the Life You Really Want'. Het is prettig geschreven, de theorie is duidelijk en bondig zonder dat er iets voor mijn gevoel is weggelaten, gevolgd door duidelijke voorbeelden uit zijn eigen praktijk die tot de verbeelding spreken.
Het gaat over omgaan met- en bewust worden van emoties, hoe je ze kan herkennen en hoe je ermee om kan gaan. Of dit nu angst, boosheid of verdriet is, de pijnlijke emoties staan centraal omdat deze nu eenmaal de meeste impact hebben. Frederick leert je stoppen met piekeren en juist de emoties te voelen en ervaren, en daarmee daadwerkelijk ook echt te verwerken met als doel je vrij te maken van angst.
Ik heb dit boek stap-voor-stap gelezen, telkens even gestopt bij elk nieuw inzicht dit het mij gaf en om de tijd te nemen om het op me in te laten werken.
Voor mensen die bekend zijn met Mindfulness is dit een aanvulling, naast wat herhaling gaat het dieper in op hoe je het toepast. Voor mij was dit het ontbrekende puzzelstukje. Ik heb echt ervaren hoe weggestopte emotie verwerkt wordt zoals in dit boek beschreven.
Ik heb heel wat zelf-hulp boeken gelezen, maar dit is de eerste waarbij ik het gevoel heb dat ik begrepen word en waar ik écht wat mee kan. Ik vind dit een geweldig boek en dat wil ik door middel van deze recensie laten weten in hoop dat het ook andere mensen zal helpen.


Ako.nl:

Dit is een uniek boek. Het is vooral geschreven voor mensen die moeite hebben hun emoties te voelen, daarmee op een positieve manier om te gaan en veranderingen in hun hart te bewerkstelligen zodat ze zich gelukkiger voelen. Vooral voor mensen die voortdurend in hun hoofd bezig zijn alles te rationaliseren en moeite hebben met of bang zijn voor hun emoties heeft de schrijver op een hele prettige manier een handleiding geschreven. Het boek begint met een lijst vragen die de lezer helpt om eerlijk naar zichzelf te zijn, speciaal wanneer het gaat om angst voor emoties. Hij geeft vier stappen aan om die angst te overwinnen: 1. Bewust worden van gevoelens en herkennen van angst voor emoties, 2. Omgaan met angst en emoties 3. Gevoelens en emoties in je lichaam ervaren en niet vermijden, 4. Gevoelens en emoties leren omschrijven en communiceren. Frederick legt complexe zaken eenvoudig en begrijpelijk uit aan de hand van aansprekende voorbeelden en schema’s. Hij maakt duidelijk dat alleen wanneer we gevoelens de vrije loop laten en emoties toestaan echte veranderingen in ons zelf kunnen optreden. “Omarm je emoties” is een “behulpzaam” boek door zijn heldere taal. Het komt snel tot de kern van de zaak, de schrijver is geduldig en tolerant wanneer je niet meteen voelt wat hij je aanreikt. Wijsheid, compassie en hulp zijn de handvatten die de schrijver je in groot vertrouwen aanbiedt: een warm bad waarin ik me thuis voel. Een aanrader.